header image

Wachtdienst

De huisartsenkring staat in voor de organisatie van de wachten binnen de verschillende wachtgebieden. Huisartsenkring Wendelen V.Z.W. coördineert twee wachtdiensten die elk een deel van het totale grondgebied bestrijken:

Wachtdienst Lummen - Halen bestrijkt de (deel)gemeenten: Lummen - Linkhout - Meldert - Halen - Zelem - Loksbergen

Wachtdienst Herk-de-stad - Kermt - Stevoort bestrijkt de (deel)gemeenten: Herk-de-Stad - Schulen - Berbroek - Donk - Schakkebroek - Stevoort - Kermt - Spalbeek - Tuilt

Dit betekent concreet dat u, als patiënt, de wachtdokter dient te contacteren van het grondgebied waar u zelf woont.

Als u bijvoorbeeld woonachtig bent in Lummen, maar u hebt een vaste huisarts in Herk-de-stad, dan moet u de wachtdienst van Lummen contacteren (0900 40 414) en niet het telefoonnummer dat het antwoordapparaat van uw huisarts vermeldt (0900 42 042), namelijk dat voor Herk-de-stad. Voor een aantal patiënten is dit verwarrend, maar er is enkel een goede coördinatie mogelijk in medische hulpverlening, indien elke wachtdokter zich binnen een afgesproken gebied verplaatst en deze grenzen ook respecteert.

Ombudsdienst

Indien u als patient vragen, suggesties of klachten heeft in verband met de wachtdienst-werking van onze wachtkring, kan u zich schriftelijk of via e-mail wenden tot de ombudsdienst.

Voor de wachtdienst Lummen - Halen kunt u hiervoor terecht bij: Dr. Stevens Johan, St. Jorislaan 137, 3540 HERK-DE-STAD

Voor de wachtdienst Herk-de-Stad - Kermt - Stevoort kunt u hiervoor terecht bij: Dr. Deferm Ludovic, Processieweg 31, 3560 LUMMEN

Deze persoon ontvangt de opmerkingen van patienten en coördineert de verdere afhandeling ervan. Normaliter worden deze opmerkingen doorgestuurd naar een bepaalde betrokken collega-huisarts of naar het bestuur. In de mate van het mogelijke, streven wij ernaar om u als patient een duidelijk antwoord te geven, na grondig intern overleg.

 

Kies uw wachtgebied: